Naučte sa zarábať na poistkách

Naučte sa zarábať na poistkách

Ušetrite na platbách poistného a zarobte na plnení od poisťovní. Urobte si „inventúru“ Vašich poistiek. Je veľmi pravdepodobné, že tým zarobíte stovky eur.

Ľudia často krát majú poistky, za ktoré platia zbytočne veľa peňazí alebo platia za nesprávne veci. Už samotný názov poistenia napovedá, k čomu má poistenie slúžiť – k poisteniu. Teda k zaisteniu takých situácií, ktoré by sme sami finančne nezvládali.

Strata strechy nad hlavou po povodni alebo požiari nás môže výrazne ekonomicky ohroziť. Rozbité okno, ale zvládneme zaplatiť sami. Podobne je to u životných a úrazových poistiek. Keď niekto po autonehode zostane invalidný, tak prichádza o budúce príjmy v hodnote tisícov eur. Je to veľké riziko, ktoré sa vyplatí mať poistené. Zlomená ruka alebo vybitý zub je udalosť, ktorá nás síce stojí peniaze, ale nie je to nič, čo by sme sami finančne nezvládli a preto je zbytočné za takéto riziko platiť.

Pozrite sa do vašich majetkových a úrazových poistiek a vypíšte si na papier všetky rizika, ktoré máte poistené. Vedľa týchto rizík si napíšte koľko vás každé riziko mesačne stojí. Potom rozdeľte rizika na dôležité a nedôležité a položte si tieto otázky:

Máte poistené všetky dôležité riziká?

Máte ich poistené na správne čiastky?

Na tomto webe si môžete ľahko stiahnuť e-book, ktorý vám pomôže zorientovať sa v poistných rizikách.

Na záver si potom spočítajte, koľko platíte za nedôležité riziká. Za riziká, ktoré sú pre vás nedôležité jednoducho neplaťte! Ušetrené peniaze si dávajte bokom a vylepšite si tým napríklad svoju ekonomickú situáciu na dôchodku (alebo do navýšenia rizík, ktoré sú pre vás dôležité a nemáte ich pokryté na dostatočnú výšku).

Existuje viac spôsobov ako ušetriť alebo zarobiť na finančných produktoch. Prečítajte si viac článkov na tomto webe. Ak potrebujete s vašimi poistkami poradiť, tak ma neváhajte kontaktovať.

Ing. Lenka Dikaczová
Autor: Ing. Lenka Dikaczová

Sprievodca na ceste finančnou nezávislosťou.

 

Potrebujete poradiť?
Vyplňte formulár, rada Vám pomôžem.

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie