Úroky stúpajú nahor

Úroky stúpajú nahor

Zabezpečte si dnešné úroky, ale kupujte až budúci rok.

Od 01.01.2023 vstúpi do platnosti opatrenie Národnej banky Slovenska o úprave maximálnej výšky úverov (tzv. DTI) pre žiadateľov o úver s vekom nad 40 rokov viď Nové pravidlá DTI v r. 2023.

Éra zdražovania úverov sa rozbehla a bude ďalej pokračovať aj v budúcom roku. Pri hypotékach očakávame úrokovú sadzbu 5 %. Nemá zmysel čakať s úverom, aj keď ešte nemáte vybranú nehnuteľnosť. Mesačná splátka tridsaťročnej hypotéky vo výške 200-tisíc eur bude až 1 074 eur. Inými slovami, dnes si je možné 200-tisíc eur požičať za mesačnú splátku 898 eur, no v budúcnosti to bude až 1 074 eur. Oproti súčasnosti mesačná splátka zdražie až o 176 eur.

Rýchlym konaním môžete získať 2 výhody:

  • aktuálny úrok už teraz
  • lacnejšiu nehnuteľnosť v budúcom roku

Trh s nehnuteľnosťami sa láme a všetci registrujú zvýšenú ponuku nehnuteľností. Trh predávajúceho sa mení na trh kupujúceho. S tým je spojená aj možnosť získať byt/dom lacnejšie, pretože na strane ponuky je vyššia konkurencia.

Ako môžete získať obidve výhody?

Vybavte si hypotéku v predstihu - hypotéku na nešpecifikovanú nehnuteľnosť.

Hypotéku získate so súčasnými podmienkami teraz a na výber bytu/domu máte ešte minimálne 6 mesiacov. To je práve vhodné obdobie na získanie lacnejšieho bytu/domu kvôli zníženiu cien na trhu.

Hypotéku v predstihu majú v ponuke iba niektoré banky, tak ušetrite svoj čas vyhľadavaním správnej banky. Ak potrebujete poradiť, ozvite sa mi na https://lenkadikaczova.sk/on-line-konzultacie.

Konzultáciu poskytujem bezplatne.

Ing. Lenka Dikaczová
Autor: Ing. Lenka Dikaczová

Sprievodca na ceste finančnou nezávislosťou.

 

Potrebujete poradiť?
Vyplňte formulár, rada Vám pomôžem.

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie