Za poistením do zahraničia cestovať nemusíte

Za poistením do zahraničia cestovať nemusíte

Chystáte sa na dovolenku a rozmýšľate či je vhodné utratiť peniaze za poistenie v zahraničí? Čo všetko kryje cestovné poistenie a aké je pre nás najvhodnejšie sa dočítate v dnešnom článku.

 

Prečo je dôležité sa poistiť?

Zdravotnícky systém na Slovensku poskytuje oveľa lacnejšie služby aj lieky ako zdravotnícke systémy v ostatných európskych krajinách, či vo svete. Pokiaľ by ste neboli poistení, musíte si všetky úkony u lekára a lieky platiť sami. Aj pri bežnom zranení či náhlom ochorení sa účet u lekára alebo v lekárni môže vyšplhať do výšky niekoľkých stoviek až tisícov eur, ktoré je zväčša potrebné zaplatiť na mieste. Cestovné poistenie však garantuje preplatenie všetkých zdravotných úkonov a liečebných nákladov pri pobyte v zahraničí.

Poistenie v cene dovolenky

Pokiaľ sa vyberiete do zahraničnej destinácie cez sprostredkovateľské služby cestovnej kancelárie, je vysoká pravdepodobnosť, že poistenie si budete môcť priplatiť priamo k dovolenke. Mnoho cestovných kancelárií spolupracuje s poisťovňami a ponúka možnosť poistenia do väčšiny destinácii. V takomto prípade sa o celé vaše poistenie postará cestovka a vy budete mať dovolenku takmer bez starostí.

pexels-riccardo-871060 
Cestovateľom sa môže viac vyplatiť celoročné poistenie

Pokiaľ sa počas roka chystáte na niekoľko dovoleniek, radi trávite predĺžené víkendy v zahraničí, či máte naplánovaných množstvo služobných ciest, určite oceníte celoročné cestovné poistenie. Poisťovne zväčša ponúkajú celoročné poistenie s výhodnými cenami, takže jedno poistenie na celý rok vás v konečnom dôsledku môže stáť menej, ako keby ste sa poistili niekoľkokrát na kratšie doby trvania poistenia.


Za cestovným poistením cestovať nemusíte
Cestovné poistenie hravo vybavíte aj z pohodlia domova cez internet a dokonca s porovnaním cien - zistiť cenu cestovného poistenia.

Čo všetko by malo kryť cestovné poistenie?

V prvom rade poskytuje poistné krytie liečebných nákladov v zahraničí. Súčasné cestovné poistenie aktuálne väčšinou kryje aj náklady spojené s COVID-om, ale vždy si to ešte overte v príslušnej poisťovni. Pripoistiť sa dá aj množstvo ďalších krytí. Ide napríklad o úrazové poistenie, poistenie zodpovednosti za škodu, poistenie storna dovolenky, ubytovania, letenky, batožiny. Možností je mnoho, treba si len zvoliť tie správne.

Ing. Lenka Dikaczová
Autor: Ing. Lenka Dikaczová

Sprievodca na ceste finančnou nezávislosťou.

 

Potrebujete poradiť?
Vyplňte formulár, rada Vám pomôžem.

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie